6 motive ca sa fii voluntar international

Cu toții știm că e bine să facem voluntariat pentru a ne dezvolta ca oameni și pentru a-i ajuta pe alții să se dezvolte la rândul lor. Gândiți-vă cât de amplificate ar fi toate aceste beneficii dacă le-am face într-o altă țară. Cantitatea de cunoștințe acumulate precum și diversitatea acestora ar fi impresionante.

Aveți aici 6 motive pentru a fi voluntar în străinătate într-un stagiu de voluntariat oferit de AIESEC:

  1. Înveți despre o nouă cultură

Fiind voluntar într-o altă țară petreci destul de mult timp acolo încât începi să cunoști o cultură diferită de a ta chiar de la localnici. De la tradiții până la diverse specialități culinare, ai ocazia să le experimentezi pe toate. Astfel vei fi mai degrabă un călător decât un turist.

  1. Poți explora

Dacă ești o persoană curioasă, căreia îi place să viziteze locuri noi, atunci voluntariatul în străinătate este ceea ce ai nevoie. Nu trebuie să îți faci griji pentru timp, cazare și poți să cunoști locuri pe care probabil nu le-ai vizita ca turist.

  1. Cunoști oameni noi

Făcând voluntariat vei cunoaște oameni de diverse culturi cu care vei crea o legătura puternică deoarece sunt în aceeași situație și aveți un scop comun: de a contribui. De asemenea vei cunoaște localnicii și îți vei face prieteni noi.

  1. Experiența

Fiind voluntar într-o altă țară  ai ocazia să experimentezi lucruri noi, să cunoști alți oameni și să te regăsești pe tine ieșind din zona de confort. Sunt amintiri pe care le vei păstra toata viața și cu siguranță îți vei dori să repeți experiența…poate într-o altă țară, de ce nu?

  1. Noi abilități

Fiind voluntar vei întâmpina activități la care nu vei fi foarte priceput, dar vei învăța lucruri noi. Fie o limbă străină, fie diverse activități sau aptitudini, dar cu siguranță te vei întoarce cu un bagaj nou de cunoștințe.

  1. CV-ul

O astfel de experiență te va ajuta și la scrierea CV-ului datorită lucrurilor care le-ai învățat pe parcurs atât despre alții cât și despre tine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *